fredag 20. juni 2008

Særp - en røtæby?

I Sarpsborg Arbeiderblads (SA) artikkelserie for å øke Sarpingens stolhet har vi i dag kommet til den klassiske øvelsen "fyren som flytter fra hjembyen, og som prøver å vende tilbake endel år senere, mens dama heller vil flytte hjem til Hamar".

Overskriften til artikkelen (elegant formulert av SA-journalist Vilde Haarsaker)
lyder som følger:
Sarpsborg er byen man ikke flytter til, men heller ikke flytter fra

Akkurat. Det vil vel med andre ord si at innbyggertallet holder seg relativt stabilt.

Bare for å avklare dette: jeg synes, som så mange later til å tro, ikke at min egen hjemby er en røtæby (oversatt fra Østfoldsk: en relativt lite trivelig, ja kanskje til og med en litt dårlig by). Særp har absolutt en spesiell, ehh, sjarm. Å er ijalle fæll bere enn Frekksta!!! Derfor vil jeg i god trå med nevnte artikkel liste opp 10 ting som er flott med Særp:

10 ting som gjør at Særp ikke er en røtæby (Sakset fra SA - men med noen mindre enderinger)

1: Klima: Sarpsborg har det beste sommerværet i landet. Dette er det VG som har kommet fram til i en omfattende undersøkelse. Og VG er jo tross alt, ved siden av SA, Særpingens hovedkilde til informajson.

2: Skjærgården: Ti minutter utenfor bykjernen ligger skjærgården. Badestrender, båthavner og flust med hytter møblerer ni mil med kystlinje som er et sommerparadis når sola skinner. Og vil man lenger ut, er ikke Hvaler, Strömstad og småbyene nedover svenskekysten langt unna.

3: Slalombakke: Hvilken annen kommune i Østfold har både skjærgård og slålåmbakke å by. Faktisk, Kjærringåsen er en grei alpinbakke, bare så synd det ikke er snø der

Sparta er best - i alle fall publikum

4: Idrett: Sarpsborg er en skikkelig idrettsby med stort og ekte engasjement. På toppen har vi hockeygutta som på kamp etter kamp fyller amfi'n med ihuga supportere. Og så har vi innebandy, og eh, Jens Arne Svartedal, og bandy, samt et nedrykkningstruet fotballlag i 1.div.


Billige hus i Særp skriver SA
5:Prisnivå: Det er billig å bo i Sarpsborg, både når det kommer til boligpriser og kommunale avgifter. Også har vi mange fine, billige kjøpesentre

6. Beliggenhet: Sarpsborg - ligger bra til, het det i et mindre vellykket slagord for byen for noen år siden. Men viktigheten av dette bør ikke underdrives. Oslo, Göteborg, København og to flyplasser. Europa er rett utenfor stuedøra. Fra Greåker er det ti minutter med buss til sentrum og et kvarter til Fredrikstad. Det er god reklame for alle byer at det er lett å komme seg bort fra byen...

7. Oppvekst: Sarpsborg kommune jobber hardt for å innfri sin visjon om at den skal være foregangskommune for barn og ungdom. Det er nesten full barnehagedekning, og fritidstilbudene til barn og unge er mange.
Ellers er det fint å henge i gågata, der kan man få mange fine tilbud, samt bryne seg litt på innvandergjengene som også henger her. Se bare på meg - oppvokst som jeg er i Særp - hvor bra det har gått med meg!!

8. Uteliv: Sjømannspuber, kinaresturanter, kino, bare nevner i fleng. Eller nei, utelivet er ikke så bra alikvel. Men du får kjøpt øl og pizza!

9. Natur: Masse skog og innsjøer. Og den noe slitsomme tuneflua.

10. Kommer ikke på noe her.

Dette skulle vel være grunner nok til at du kan være med å bryte mønsteret om at Sarpsborg ikke er byen man flytter til (men heller ikke flytter fra). Søk jobb på Bårrgårn og fløtt te' Særp nå!

Ingen kommentarer: