tirsdag 28. september 2010

Endelig blått i år? Portman road here we come!

Skal det endelig være Luddes tur til å få nyte medgangens rus i år? Mulighetene er faktisk gode for det. Det har vært maaange, laaange, tuuunge år. Men plutselig går det bra for alle Tvilerens blå lag:
  • Særp 08 ligger som nummer 3 på tabellen, med gode muligheter til å passere Frekkstad og ta direkte opprykk til eliteserien.
  • Sparta Sarpsborg Hockey er ubeseiret og topper tabellen etter 4 spilte matcher.
  • Ipswich Town har med en tredjeplass på tabellen åpne sesongen fortreffelig. Blir det opprykk i år?
Forholdene ligger altså til rette for en superhøst.

Det starter på Portman Road, lørdag 2 oktober kl 15:00. Ipswich Town vs. Leeds United. Toppoppgjør i 'the Championships'. Ludde sitter med kampbilletter i hånden.


Det har vært tunge år for Ipswich. De vant ligaen senest i -62. I -81 ble det seier i UEFA-cupen, og andreplass bak Liverpool i ligaen. Mens de fleste kompisene selvfølgelig gikk for de røde, satset jeg på de blå. Engang blå - alltid blå. Siden den gang har Ipswich vært Tvilerens lag i England.

Forrige gang Ipswich var oppe og drakk 'Lager' med de store var i 2000, da de spilte seg til en imponerende 5 plass. Men etter å ha solgt unna de unge, gode spissene, bar det rett ned igjen. Der vi har vært siden. Men 10 år er mer enn nok i sumpen.

Det er klart for Ipswich-Leeds. En god gammel klassiker i engelsk fotball. Begge lagene har startet sesongen godt. At Luddes reisekompiser begge er Leedsfans setter en ekstra spiss på det hele. Spesielt siden jeg har kjøpt billetter på hjemmelages områder. Så de bare kan glemme å juble hvis de scorer. Noe de selvfølgelig ikke kommer til å gjøre.

Søndagen i London blir ellers brukt til å se et lokalt byderby i London, nemlig Chelsea-Arsenal på Stamford Bridge. "Uinteressant", sier du kanskje? Joda, men det er da bedre enn shopping?

Ingen kommentarer: