onsdag 27. august 2008

Antiklimaks

OL er over for denne gang. Det er slutt på lange timer foran kopekassa med alskens merklige idretter. Fikk du med deg Moderne 5-kamp? Softball? BMX, Rytmisk sportsgymnastikk og trampoline?

Ikke det? Da må du desverre vente 4 år til neste gang. Forresten, ikke Softball, denne sporten utgår, fordi USAs tidligere har dominert denne idretten totalt. Ikke så rart, det er vel bare der de holder på med de greiene der? Rart i grunn at Cheerleading ikke er en egen OL-gren. Men i år vant faktisk Japan Softballfinalen foran gråtende amerikanske blondiner. Når det gjelder moderne femkamp, som kom på programmet i 1912 lekene (Stockholm), så er det vel begrenset hvor lenge de kan kalles moderne? Og var er egentlig tradisjonell femkamp?

Men: det er ikke fritt for at denne uken kan få enhver til å føle seg litt tom. Det er høst, førstkommende mandag er det september, og 4 regntunge måneder ligger foran oss. I horisonten ser vi bare et evig mørke. Eller?

Denne høsten kommer faktisk til å bli meget spennede og viktig. I alle fall politisk sett. På den andre siden av blåmyra vil det også avholdes et viktig presidentvalg, der det står mellom en videreføring av en agressiv høyrevridd, kristenkonservativ gamlispolitikk, eller et kanidatur det i alle fall er knyttet et lite håp til: change. Jeg foreslår at du skrur på NRK2 kl 21.05 på hverdanger og følger med på Jon Stewarts glimrende traktering av de politiske hendelsene "over there".

I Norge vil vi fortsette å følge den politiske striden mellom ego-Siv, sutre-Erna, Kjipe-Jens og alle de andre kjatrekoppene på Stortinget.

Ludde vil selfølgelig følge opp med betvilelser rundt begge hendelsene...

Ingen kommentarer: