fredag 18. juli 2008

Luddes matspalte: bevertning i begravelser

Mat er mote. Kokkelering er trendy. Hippere blir det ikke. Hver uke skrives det spaltekilometre om mat og relaterte temaer i aviser og glansende magasiner. Det går i nye retter og fancy resturanter. Rocke-kokker lager mat på TV, pusher utstyr i reklamer, og jeg vet ikke hva.

Nyere, globale mattrender har forlengst krøpet inn den norske kvinne og manns nyopppussede kjøkken. Her hakkes og kokes de fineste råvarer med de nyeste kniver og utstyr i børstet stål. Kvinner og menn står bøyd over de nyeste gassovnene og nese i kokebøker kjøpt i Firenze.

Men på et områder hersker fortsatt tradisjonene: I begravelseselskapet!

Under en begravelse jeg deltok i helt nylig slo det meg at begravelsesmat, det er snitter det. Og aldri skal det være noe annet.

I fare for å virke litt makaber: nå må dere ta dere sammen - skjerpe dere - matsynsere og kjøkkentrendnisser, wannabekokker og bladsmørere!! Det er et område dere har forsømt, å det er på tide at dere tar dette inn over dere. Det er på tide å ta et oppgjør med begravelsesmaten!

Dette temaet har ligget (host) dødt altfor lenge nå. Vi moderne nordmenn forlanger nå litt spenstigere bevertning i begravelser enn disse evinnelige, triste snittene. Hvitt brød, eggerøre, reker og majones holder bare ikke lenger!!!

Det er på tide å slå et slag for en mer "up to date" bevertning i begravelser!

1 kommentar:

vims sa...

Åffer ikke puste liv i gravølet?