mandag 24. november 2008

Ludde - en sniker?

Det skal handle litt om etikk & moral & sånn...

Altså om fremmedord som tilsynelatende ikke står 0ppført i ordboka til Ludde. Som i dag klarte mesterstykket å bli tatt i sniking på t-banen.

Snylter. Fy!

Tenkt deg at du skal ta t-banen. Det er tidlig morgen, det er minus 2 grader og vinden blåser surt i ansiktet ditt. Du er litt sen, og akkurat i det øyeblikket du skal til å stemple fleksikortet ditt, så oppdager du at det ikke er flere klipp igjen. Du åpner lommeboken, og der ligger det totalt 18 lusne kroner. Billetten koster kr 25. Og det finnes faen ikke en automat som tar Visa.

750 kroners-spørsmålet er altså: hva gjør du?

Akkurat. Du tar likevel banen, og satser på at det går greit. Hvis ikke så juger du...


Det gjorde i alle fall Ludde. Men det gikk ikke greit. Alt så veldig bra ut. Lenge. På Stortinget stasjon pustet Ludde lettet i det han gikk ut på perrongen. Men vel opp ved utgangen fikk han øye på dem. Kontrollørene¨.

De jævlene.

750kroner kostet det. Betales på stedet. Det rare er at kontrollørene er utstyrt med bærbare bankterminaler, for ganske enkelt å kunne kreve inn penga på stedet. Mens stasjonene selvfølgelig ikke har slike betalingsmuligheter.

Men snart kommer vel det supre "Flexus" systemet. Da blir nok alt bra....

Og kontrollørene er hyggelige. Hun fikk fortalt om den gang hun ble tatt på t-banen i Barcelona. Med gydig billett selvfølgelig. De kjører jo ikke uten billett. Ha-ha, morsomt. Jeg fikk desverre ikke fortalt om den gangen jeg ble tatt på metroen i Budapest. Det var kontrollører som kunne jobben sin det!!!. Nazi-kommunist-kontrollører. Det er til og med laget en film om dem: sjekk ut KONTROLL!!!!

Oslo Sporveiers kontrollører når dem ikke til sokkestrikken engang...

Så moralen er: se til hælvete for å betale for billetten, din sniker. Det blir ikke noe bedre kollektivtilbud av at du sniker. Å tillegg svir det litt på pungen!

Men det visste du vel allerede.

Ingen kommentarer: