onsdag 5. november 2008

Endringer selv tvileren kan tro på?

I morges fikk jeg (og vel endel andre) en kick-start på dagen! Sjekket tekst-tv klokken 07:00, og ble møtt med at USA har tatt innover seg at de siste 8 årene har vært feilslåtte - og gitt hele verden en ny president. Han heter Barack Obama, og er farget.

Noe jeg for få uker siden ikke trodde var mulig...

Mye av bakgrunnen til at USA i natt valgte sin første fargede president er vel kanskje den åpenbare tabben det var å oppnevne den helt klart mindre intelligente Sarah Palin til visepresident.

Jeg vil velge å tro at det som finnes av oppegående amerikanere ikke ønsker å være en hjertefeil unna å bli påført en slik på alle måter "ukvalifisert" president. For hvem vet hva hun kunne ha funnet på...? Angrepet Russland under påskudd av å skulle sikre verdensfreden...?

En annen utslagsgivende faktor er finanskrisen, som på alle måter rettferdiggjør et systemskifte i dette paradoksale landet.

Ellers ligger vel det meste av grunnen til Obamas presidentskap i Bush sine famøse 8 år i det hvite hus (eller på ranchen og golfbanen , der han vel har brukte det meste av tiden sin). Ved å håndtere terrorismen på en slik måte som alle terrorister i verden i utgangspunktet håpet på (å svare angrep med direkte krig) demonstrerte Bush og gjengen hans ikke bare at de mangler all form for grunnlegende psykologisk innsikt, men også at de ikke har hatt den minste evne eller vilje til å forstå andre kulturers tankesett. Og at de tilsynelatende ikke har brydd seg om det internasjonale samfunnets ve og vel.

Så gjenstår det bare så se om det blir noen endringer etter at Obama i januar setter seg sjefsstolen i det ovale kontor, og om det blir forandringer som vi kan tro på.

Selv velger Luddde tvileren å tro...

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra innlegg!