tirsdag 16. mars 2010

Topptur er det nye Birken

Mitt absolutt verst tenkelige mareritt må være å gå den såkalte ”Birken”. Å stå på startstreken sammen meg hauger av gamlinger med superglid, nye skidresser og pulsklokker. Stresse avgåde i kø over fjellet, og motta kjeft og stygge blikk ved den minste anledning. Det må være samme følelse som å sitte i kø på Ringveien på vei til jobb....
Jeg skal gi deg vann på mølla:

Næringslivfolket og annet streberpakk satser for tiden liv og ære på å lykkes i Birken. For her er det mange statuspoeng å hente kan du tro...

”Birkebeinerkonseptet” er visst blitt storbutikk skriver dressavisene

Dagens Næringsliv, Finansavisen og E24 flommer over av stoff om ”birken”, turløp og treningstips:

Du bør sette Birken” på CV’en lyder rådet fra ”hodejegere”.

Fredrik Aukland slutter som landslagstrener for Sveits, flytter hjem og blir trener for en gjeng med finansfolk som skal perse i ”Briken”.

Ryktene går om at startnummer til diverse turløp selgs ut på timen, og at ledige nummer selges svart for en bråta med tusenlapper. Sågar selger svindlere falske nummer på Finn.

I Oslo-området har samtlige turrenn i vinter vært fulltegnede. Bortsett fra Grenaderløpet, som nok blir for tøft for finansgutta.

Gamle gubber og kjerringer kjøper det siste utstyret, om det så er sykler til 80 000. Du er ingenting uten egen  ”skistall” og skiprepp til 1500kr.

De verste tullingenen trener like mye som en heltidstoppidrettustøvere..

..men ender trist nok med å trene på seg hjertelidelser....

Tvileren Ludde har lenge prøvd å stikke seg bort fra oppgåtte løyper, alpinbakker og folk, ved å labbe på fjellski over vidda, eller på bredere plank oppover en fjelltopp.

Men streberhælvete har allerede nådd fram til fjellfolket. For det er mye dyrt og fancy utstyr å få tak i her i toppturbransjen....men som regel er det heldigvis plass nok på fjellet til å gjemme seg bort med sitt gamle utstyr.

Det gjelder bare å holde seg unna toppturfestivalene...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som om ikke topptur er begrensa til folk med (for?) god råd.. Bare skia koster jo mer enn den vanlige arbeidskar kan avse.

Ludde sa...

Det er jo det jeg skriver - topptur er den nye birken ;)

Status, dyrt og fancy....

Men man må ikke ha de råeste skia for å komme opp på et fjell - det er det jeg prøver å kødde med. Du klarer deg fint med et par fjellski ;)

Ellers så får du framifrå brukt topptur-ustyr til en grei penge.