tirsdag 14. februar 2012

Tvileren kårer Norges 3 mest ubrukelige byer: 1.plass

Plass 1. Stavanger

I serien "Tvileren kårer Norges 3 mest ubrukelige byer" har vi nå kommet til toppen av pallen. 1. plassen,  gullmedaljen, top of the pops...

Og ikke uventet stakk Stavanger også i år av med tittelen.

Stavanger er først og fremst en nyrik oljeby, som eser gradvis ut i alle retninger, med en befolkningen som har tatt tydelig skade av å få litt for mye penger i hendene litt for raskt. "Byen" har dyrere boligpriser enn Bevely Hills, der unge uten videregående utdanning tjener mer enn morra og faren din til sammmen.

Vurdering:
a) Vær: 2/10. Begrunnelse. +7 grader, vind og regn fra oktober til april, bare avbrutt av regelmessige vinterstormer. I sommerhalvåret er været noe mildere, men såpass ustabilt at du ikke rekker å pakke strandveska før regnet trommer på ruten.

b) Kultur/Uteliv: 2/10.  Sentrum av byen er knøttliten. Likevel er byen nærmest folketom på ukedagene, kun fylt opp av menn i 50 åra med bart som jobber i Oljebransjen. Mellom kl. 23 og 03 på lørdagskveld er byen en krigssone, fylt opp med stupfulle ungdommer i alle aldre som kaster penger rundt seg i barene. Halvliter til ca. 90 kroner, og få eller ingen «alternative» vannhull. Kultur i denne byen er synonymt med Kaisers Orkeser, Tore Tang og akvarellmaling.

c) Kollektivtransport: 2/10. Knapt eksisterende. Bilen rul(l)er i Oljebyen. Har du ikke dyr bil er du entel gal eller taper i Stavangistan. Eneste kollektive alternativer er Statoilbussen til Forus og daglige flygninger fra Sola til Oslo og Mallorca.

d) Bymiljø/ Arkitektur: 1/10. Bortimot ikke eksisterende. Indre sentrum består av små «trivelige» trehus som ville egnet seg fint et annet sted. Under forrige valgkamp ble de grønnes representant ble delvis ledd ut / delvis utskjelt på sin stand. Sier det meste om miljøholdningen i denne byen.

e) Folkementalitet: 2/10: Enerverende dialekt. Får du første en Rogalending i tale har du det gående. Bare så synd Stavangerfolket ikke har hørt at det er en grunn til at mennesket er utstyrt med to ører og en munn.  Ellers er byen preget av lav utdanning og mye penger. 7% av innbyggerne har mer enn 4 års utdanning. Mot 15% i Oslo. Likevel ligger de 4 rikeste bydelene i Norge i Stavanger kommune. Dette preger også selvbildet til folk flest, som på ramme alvor anser at de bor i Norges navle, og at alle inntekter fra oljå tilhører Stavanger by alene. Østlandet er kun å anse som en trussel som er ute etter ressursene på Vestlandet.

Total sum: 9 / 50 poeng

Ingen kommentarer: