fredag 3. februar 2012

Tvileren kårer Norges 3 mest ubrukelige byer: plass 3.

Det finnes mange triste og ubrukelig steder i dette langstrakte landet. Tvileren har besøkt mange av dem, og tar derfor sjansen på å kåre de 3 mest ubrukelige byene i landet.

Kåringen er i hovedsak basert på mer eller mindre tilfeldige besøk de siste 20 årene. Byene er rangert ved bruk av følgende kriterier: vær, by/uteliv, kollektivtransport, miljøpolitikk og folkementalitet. For hvert kriterium er det satt en karakter fra 1 til 10, der 10 =  Barcelona, og 1 =  Kabul.

3. plass: Lillestrøm

Omtale: stedet alle har vært innom men som ingen har blitt natten over. Liten samling hus, industribygg og kjøpesentre beliggende ute på et jorde, et steinkast nord for Oslo."Byen" er mest kjent for å huse et udregelig fotball-lag, og at flytoget av og til stopper der. Har de siste tiårene endret seg fra en bondebygd på Romerike til en forstad til Oslo.
 

a) Været: 6/10. 4 ganske fine årstider. Ikke mye å utsette her, annet enn at de lukter møkk om våren. Savner nærheten til sjø og strand.

b) Kultur/Uteliv: 1/10. nærmest ikke-eksisterende. Byen utgjøres av en rekke med kjøpesentre hvor det er masse liv på lørdags formiddag. Begge pubene fylles opp med fulle fotballfans og tatoverte slåsskjemper i helgene.

c) Kollektivtransport: 5/10. Det går mange tog og busser går UT av Lillestrøm. I alle retninger. Det drar opp.

d) Bymiljø: 1/10. ikke eksisterende. Preget av å være et transittsted. Kjøpesenter, togstasjon, busstasjon, og trafikkerte veier.

e) Folkementalitet: 2/10. Ved siden av Nittedal er dette bygda som ligger nærmest Oslo. Dette preger Lillestrømsjela på godt og vondt. Fotball for herrene og shopping for damene. Som hos nordmenn flest er bilen gud, og kultur noe man driver med inne i Oslo.

Totalt poengscore: 13 poeng.

Hvilken by som fortjener 2. plassen i kåringen Norges tre mest ubrukelige byer vil bli offentliggjort i løpet av noen dager.

Følgende byer kom rett utenfor listen: Vennesla, Bodø, Hamar, Florø, Leirvik, Arendal, Ski, Askim, Jessheim

Ingen kommentarer: