mandag 19. november 2012

Fredrikstad - Adeccotown


 De vise kan fortelle at du gleder deg mer over egen seier enn andres tap. At du ikke blir bedre av å hovere når andre mislykkes, og at hovmod står for fall. Osv. osv. osv.

Men nok moral.

For i dag må vi få lov til å kose oss litt. Alle vi som kaller oss Særpinger. For fotball-laget - byen - der nede ved kloakkutløpet  -  rykket ned i går. Til det de selv kaller Adeccodassen.  IGJEN.

Vi fra byen ved fossen vet så inderlig vel hvor dypt dette smerter i den rødhvite, hovmodige sjela. Når samtidig Særp spiller på det høyeste nivået neste år, så må dette være en ydmykelse som er vanskelig å hanskes med for Plankefolket.

Men jeg må være så ærlig å innrømmet at det er litt trist. Det blir ikke noe stor-derby i Østfold neste år. Derfor ser jeg fram til 2014 sesongen, med nye lokaloppgjør i Tippeligaen.

Men denne plankebyen vil ha godt av et år nede i gjørma, som en slags "reality-sjekk". Selvbildet deres trenger en smule kalibrering. Selv om jeg ikke tror det vil hjelpe noe særlig på arrogansen. Til det er de for mye et "lost case"...

Ingen kommentarer: