onsdag 29. oktober 2008

Særp re-visited

I 2016 er det på dagen (?) 1000 år siden den Hellige Olav grunnla den vakre byen ved fossen.
I forbindelse med dette jubileet er det opprettet en "web-sone"for diskusjoner, info, etc: http://sarpsborg-2016.origo.no/

Nå har DU muligheten til å gjøre denne vår flotte by ENDA vakrere, gjennom kun å gi din stemme til avstemningen "Hva bør Sarpsborg bygge" som er lagt ut på "sonen".

Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. På topp i dag ligger Gågata, tett fulgt av Torget og nytt Kulturhus.

Sarpinger flest bruker vel det meste av fritiden sin på diverse mega-kjøpesentre spredt rundt i kommunen, så den gjengse Sarping bør vel ikke kategoriseres som direkte "flinke" til å ta i bruk sentrum av byen, enten det er til handel, kinobesøk, resturant- eller annet kulturliv.

Nei, takke meg til en tøff æksjenfilm og kald, hjemkjørt pizza. Det funker alltid etter en lang dag på Bårrgårn, eventuelt hengende rundt på NAV.

Det store paradokset er derimot at for kort tid siden kom miljøverndepartementet med en innstilling om at det skulle reguleres mot kommunens planer for et MEGA-MEGA kjøpesenter på Tunejordet. Departementets skriv møtte som ventet massiv motstand hos Ordfører og ellers i det politisk miljø, samt i næringsliv. Sarpsborg Pravda hadde store oppslag om saken.

Miljøverndepartementet ønsker vel i grunnen bare å beskytte byen mot seg selv, dvs. å hindre TOTAL nedleggelse av sentrum til fordel for MEGA-kjøpesentre ute på et jorde. En gammel historie egentlig.

Men fram mot 2016 blir alt helt sikker endret!! Særp vil fremstå som den kulturbyen den alltid "egentlig" har vært. In our dreams...

For husk: en by er aldri mer enn summen av mentaliteten til
innbyggerne....

Ingen kommentarer: