søndag 20. juni 2010

TV2 - Frankrike: 0-0

I kampen om høyeste ranking på kjiphetskalaen i dette fotball-VM finner vi Frankrike -  og - basert på det kanalen har levert av triste sendinger under dette VM  -  norsk TV2.

La oss ta det tristeste først: TV2s VM-sendinger.

Davy W kan jeg vel saktens takle, om enn i meget små doser. At "gøyale" Davy ikke har tilført sportssendingene noe siden tidlig 90-tall er vel en kjent sak. Men så endimensjonal som han framstår i tospann med den gamle Liverpool-målvakten Grobelaar er vel et nytt lavmål, selv for Davy. Men de får seg vel en fin tur til Sør-Afrika. Finansiert av reklameriene de spyr ut på oss.

Verre er de dresskledde "has beens" som fyller hullene mellom reklamepausene med sitt tomgangspreik. Time ut og time inn, dag og dag inn med tilfeldig synsing og lite reflektere yttringer -  like nyansert og balansert som 15 tvilere på speed. Allerede før gruppespillet er kommet skikkelig i gang, så tildels avskrives gode lag, tildels slaktes spillere som de selv aldri ville nådd til menisken hvis de selv fortsatt hadde vært aktive.

Mulig de burde lese seg litt opp på VM-historien.

Men det grusomste av alt er de ørkesløse, endeløse, hjernedøde reklameriene. Det er faktisk helt umulig å følge en sending fra en VM-kamp uten å bli eksponert for en seriøs overdoser av tunge, brekningsframkallende reklamemidler. Visuelt og audielt overført mentale virus. Nesten så jeg ønsker at jeg var på ferie i Nord-Korea under VM.

"Det er vel bare å trykke AV-knappen", tenker du nok. Eller; "reklamen er jo nødvendig for å finansiere sendingene". Akkurat, din rasjonalist, kapitalist.

Løsningen er at jeg nå ser VM kun på svensk TV. SVT: garantert reklamefritt. Med sine reportsjoner, bakgrunnstoff og VM-historikk ligger de sikker 100 år foran TV2 i kvalitet.

På motsatt banehalvdel i VM i kjiphet finner vi Frankrike. Egentlig hadde jeg tenkt å skrive Nord-Korea, men kampene deres er i alle fall underholdene - enten om de holder Brasil til 1-2, eller taper 0-7 mot kjappe Porugalisere. Nord-Koreas deltakelse i dette VM gir også grunnlag for mye "kuriosa" og "funny facts", noe blant annet gutta i FK-fotball på P3 vet å benytte seg av.

Om Frankrike gidder jeg faktiske ikke si noe som helst. "Spillet" deres taler for seg selv, les avisene i stedet.

Men konklusjonen er klar. VM i tristess: Frankrike - TV2: 0 - 0. Hjeeeesp...

Så for all del. Gjøre som Tvileren: Skru over på den  svenske televisjonens sendinger. Mye preik her også, javel, men presisjons- og saklighetsnivået er i alle fall et Eiffeltårn høyere enn hos TV2. Og du får en god del interessant "kuriosa" i tillegg.

Ingen kommentarer: