mandag 6. juni 2011

I bankvendtland...

.... der kan alt gå an" er det blitt sagt. Det kan det tydligvis i Norge også.

Trodde jeg hadde hørt mye dumt, men det toppet seg i butikken mandag etter langhelgen. I butikken fikk jeg opplyst at de ikke kunne gi meg penger til å kjøpe meg billett til t-banen. Kassen var tom. Minibankene var tomme.

Men det er tydelig ganske tomt andre steder også... På enkelte tørkeloft til folket i bankbransjen.

For det var noe med en bank-streik. Bank-streik? Hvordan er det mulig å sette sammen så totalt forskjellige ord som 'bank' og 'streik'? Tydligvis er det noen som kaller seg "Finansforbundet" som truer med streik. Trodde i utgangspunktet at alle som jobbet i bank stemmer Høyre, har blå skjorte og er i mot alle former for streik.

Bunnlinjen er i alle fall at man (hvis streik) ikke vil få tilgang til egne, surte oppsparte penger -  fordi noen tullinger i blå skjorte STREIKER? Bankfolk - som suger penger av folk belånte opp til halsen - som krever renter, gebyrer og avgifter på det aller meste - skal ut i streik, fordi.... ehh.., ja, hvorfor?

Tjener de dårlig? Pådrar de seg støy, kjemikalie- eller lungeskader på jobben? Blir de presset til å jobbe 12 timer i døgnet, med tunge løft og medførende yrkesskader? Neppe.

Skikkelig bank skulle de ha hatt, hele gjengen.

Og konsekvensen er som tatt ut av læreboken. Banker og medier hauser folk opp. Og den gode nordmann går mann av huse for å hamstre - ikke tørrmat - men  PENGER? Smak på uttrykket: hamstre penger. Mein gott.

Uten bankkortet stopper Norge. Totalt.

Men sjå kor da bryr meg. Streiken blir sikkert avblåst i siste sekund. Bankfolket har ikke baller nok til å streike...

Ingen kommentarer: