mandag 27. juni 2011

Ludde løper NM- langdistanse 2011

Da er det endelig klart.  Etter en grei test på Nesodden lørdag har Ludde tvilt seg ferdig, og bestemt seg for at det blir NM langdistanse på Romerriksåsen i September.

Treningskart er bestilt. Ferien er satt av til langturer på fjellet og o-løp i Oban, Skottland (muligens litt wisski også da, for restitusjon, förståss).

Etter å ha saumfart kartprøvene som ligger på arrangørens hjemmesider, ser det ut til at det er gode muligheter for å finne Ludde på den øvre halvdelen av resultatlistene.

Kartprøve 1 indikerer fine, slake åser, god sikt, og innslag av store, åpne myrer. Mest sannsynlig høyt blåbærlyng og våte gulmyrer. Her blir det styrke, tålamod og jevnt tempo som gjelder. Får håpe på en tørr sommer.....  


Kartprøve 2 viser en mer krevende trerrengtype, med mindre sikt, tettere vegitasjon - muligens tyngre granskog med innslag av løvskog. Antakelig litt steinete bunn og diffuse partier i overgangen mellom fast underlag og blåmyrer. Sannsynligvis er dette mest representativt for mellomdistansen. Her kommer teknikeren og o-liraren til sin fulle rett. Stø kurs, siste sikre og tempovariasjoner er stikkord. O-teknikk som inn- og utganger og posttakning MÅ sitte i ryggmargen.
 
 Kartprøve 3: Ai-ai-ai. Ikkje braaa. Dette er for spesielt interesserte. Håper kartprøven kun er lagt ut for å skremme utlendinger og andre svensker fra å delta. Knappest framkommelig i retning øst-vest. Ingen ytterligere beskrivelser nødvendig.

I en kort kommentar avslutningsvis uttaler Ludde "at nå er det faen meg bare å begynne å trene".

Ambisjonsnivået? Tja, topp 30 er vel et bra mål for langdistansen. To be continued... (kanskje).

Ingen kommentarer: