mandag 6. august 2012

Luddes moteblogg: gummistøvler - hot or not?

Man kan si mangt og mye - det meste er vel allerede sagt - om trender og moter og sånn.

Ludde har vanligvis lite å melde i slike sammenhenger. Folk får bruke de klærne de vil. Trender står vel egentlig bare i veien for et bedre mangfold i butikkene...

Jeg kan tilføye at jeg vanligvis er en meget varm tilhenger av funksjonelle, praktiske plagg og benklær.
Men når det gjelder denne saken, så er det noe som skarrer og skurrer.

For hva i %&# er motivasjonen bak den storstilte bruken av gummistøvler hos våre kvinnelige medmennesker i dagens bybilde. Gummistøvler -  En "hot" trend? Hva blir det neste - skaut og stakk?
 
Foto: typisk moteriktige støvler for clubbing og bryllup

  
For har gummistøvler egentlig et snev av noe estetisk ved seg? Nope, nei, og nada. Gjør det saken bedre at "toppmodellene" koster 1500 kroner?  

Om de så er rosa eller svarte. Har prikker eller blomster. Er høye eller lave. Det ser like begredelig ut, okke som. Gummistøvler har aldri være ment for noe annet enn til bruk i skogen, myra, eller stallen. Eventuelt på festival.

Ok, så er sommerene i dette landet relativt våte. Mulig også at denne trenden oppstod på diverse leire-festivaler rundt om. Og det er jo noe trygt og traust over jenter som trasker rundt i byen med gummistølver. Ikke så veldig bad ass eller bling-bling, lissom.

Folkens: her trengs det skjerpings. For gummistøvlepolitiet ser deg!

Det eneste positive som kan sies om gummistøvler er at fotsoppen får bedre vilkår. For alle livformer fortjener å overleve, gjør de ikke?

Så hvorfor tråkker da 50% av jentene i Oslo by rundt i gater og kjøpesentre, til knes i gummistøvler? Spør ikke meg, spør heller Tyrihans og kjerringa; "vil du værre med så heng på".

Ingen kommentarer: