søndag 9. november 2008

Formatering - det er NRK det

Av mangel på gode alternativer må jeg innrømme at jeg hører en god del på P3.

Selv med sine evinnnelige rotasjonslister spiller de faktiske av og til tildels god musikk. Samtidig har de eterens beste programmer i sine sjangere, tenkt FK Fotball/Sport, Pyro, Urørt, Radioresepsjonen, P3 morgen. Og Harld Are Lund.

Men nå skal det "gamle "igjen skjæres bort fra P3-kjøttet. Med bakgrunn i kanalens lett triste visjon om å være radiokanal for aldersgruppen 15-30 år. Håkon Moslet, du din luring.

En ting er å fornye seg selv for bedre å kunne holde fingeren på "samtidspulsen". Men å gjøre dette ved å fjerne folk og programmer som faktisk er vitale og innovative, med argumentasjon om å tilfredstille målgruppen. Det skaper i alle fall ikke bedre radio.

Og det er her formateringsparadokset komme til syne i all sin kommersielle heslighet. Egentlig er kvalitet likegydlig, bare man treffer målgruppen.

For 100 000 tenåringer kan ikke ta feil.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi er enige..

http://obstfield.wordpress.com/

Ludde sa...

Det er tragisk.

-Ludde (Ikke eieren)

p.in© sa...

Hva har Håkon Moslet noen gang gjort for p3????
Den mannen skulle jeg helst ha sett i en annen jobb... Tusen takk til Harald, du har vært, og vil for meg fortsatt være en solid figur i norsk musikkliv. Og ja, dette var spikeren i kista for mitt p3 liv. Heretter blir det kun podcaster av favorittene. Døøøøø Moslet!!!
R.I.P.