fredag 6. juni 2008

Ludde gir fasiten til fotball-EM

Fotball-EM er ikke til å komme utenom, massivt mediert i alle mulige kanaler som dette arrangementet er. Jeg vil følge det gamle jungelordet "if you can't beat them, join them", og gjøre som TV2, VG og de andre tullingene; å tippe utfallet av mesterskapet.

Egentlig hører ikke begrepene fotball og tvil sammen. Sol&Øl er derimot nærmest som synonymer til EM å regne. I fotball er man programforpliktet til å være skråsikker og bastant. Derfor setter jeg for denne gangen tvilen til side og presenterer herved utfallet av fotball-EM 2008. For å vise at jeg mener alvor må jeg opplyse om at jeg har satt hele 200 kroner på disse resultatene i EM-sluttspillet!

Årets positive overraskelser blir Sveits og Polen, som begge går videre til kvarten. Som hjemmelag har Sveits en liten fordel, mens Polen er heldige og dyktige i den svakeste gruppen i sluttspillet. Frankrike og Tsjekkia vil derimot bli slått ut allerede i gruppespillet. Spania vil endelig klare å bryte mesterskapsforbannelsen de lider under, og vil faktisk gå helt fram å ta sin første mesterskapstittel!

Verdt og merke seg er også at Sverige klarer å karre seg videre på bekostning av regjerende mestere Hellas. Men her er det stopp. Sverige møter overmakten i form av Italia i kvarten.

Fasiten er som følger:

Gruppe A:
Portugal: 7 poeng
Svetis: 4 poeng

Tsjekkia: 3 poeng
Tyrika: 1 poeng

Gruppe B
Tyskland: 9 poeng
Polen: 2 poeng

Kroatia 2 poeng
Østerrike: 2 poeng

Gruppe C
Italia: 5 poeng
Nederland: 5 poeng

Frankrike 3 poeng
Romania: 1 poeng

Gruppe D
Spania: 9 poeng
Sverige: 4 poeng

Hellas: 3 poeng
Russland: 1 poeng

Kvarten:
19 juni: Portual - Polen: 2-1
20 juni: Tyskland - Sveits: 1-1 (2-1 etter ekstraomganger)
21 juni: Italia - Sverige: 1-0
22 juni: Spania - Nederland: 2-2 (3-2 etter ekstraomganger)

Semifinaler:
25 juni: Portugal - Tyskland: 1-1 (4-5 etter straffer)
26 juni: Italia - Spania: 1-1 (1-2 etter ekstraomganger)

29 juni: Finale: Tyskalnd - Spania: 1-2

Ingen kommentarer: