tirsdag 7. februar 2012

Tvileren kårer Norges 3 mest ubrukelige byer

2. plass: Fredrikstad 

Kåringen er i hovedsak basert på ren synsing og tilfeldige besøk de siste 20 årene. Byene er rangert ved bruk av følgende kriterier: vær, by/uteliv, kollektivtransport, miljøpolitikk, mentalitet. For hvert kriterium er det gikk en karakter fra 1 til 10, der 10 = Barcelona, og 1 = Kabul.

Omtale av Fredrikstad: "På dialekten skal folket kjennes" heter et ikke så veldig kjent munnhell. Dette er en dekkende merklapp på Plankebyen. En trist ansamling betongbygg fra 50-tallet. Altså stygg som juling. Byen er bygd i området der Glomma-kloakken renner ut i havet sør i Østfold. Nå som sykehuset og fylkeshuset flyttes til Sarpsborg har de bare fotballstadion i igjen. Som da tilbes på samme måte som værbitte muslimer tilber moskeen sin.
a) Vær: 5/10. Greie temperaturer sommerstid. Trist og grå vinter uten snø, men med rikelig med vind og regn. Dette trekker ned.

b) By/Uteliv: 2/10. Pizzanini og Peppes er byens mest populære resturanter. Sentrum er vanligvis helt folketomt på ukedagene. Unntak for dagen hvor FFK har hjemmekamp. Da er byen dominert av fulle folk med røde skjerf. I fellesferien er det ganske mye folk som drikker Borg på brygga, men de fleste er fra Oslo eller Bærum..

c) Kollektivtransport: 2/10. Det går noen busser til Sarpsborg, men har du ikke bil må du gå mange mil. Ellers går det tog ut av byen i retning Halden eller Oslo. Det redder 2eren.

d) Bymiljø: 2/10. Stusselig. Alle befinner seg på Torbyen kjøpesenter eller Østfoldhallen Eller dominerer bilen. FrP ruler byen så det er ingen tegn tild bedring.. Hovedserverdigheten er industrihelvete på Øra, hvor cruiseskip legger til om sommeren (helt sant). Bryggen trekker opp og redder 2eren.

e) Mentalitet: 1/10: Mest av alt en trist gjeng selvgode tv-tittere. Byen er for stor til å være bygd, for liten til å være skikkelig by, likevel har Frekkstingene av en uforståelig grunn ett oppblåst selvbilde. Lever av å trykke ned nabobyen i nord.

Totalt skår: 12 bypoeng.

Rett utenfor listen: Vennesla, Bodø, Hamar, Florø, Leirvik Arendal, Ski, Askim, Jessheim

1 kommentar:

dagdag sa...

Hadde vel egentlig forventet denne byen på en klar 1.plass.. Men du overrasker Ludde.