torsdag 4. desember 2008

...mens vi venter på dårlige tider

Det er lett å klage. Vanskelig å handle. Men aller tøffeste er det å innrømme at man har tatt feil...

Alle disse menneskene som drakk champagne, levde i sus og dus, tilbrakte dagene med å sole seg i egen fortreffelighet, eller å klage på Staten og kommunistene mens de sendte kaviaren videre.

Spekulanter, børs- og eiendomsmeglere. Markedsøkonomer- og journalister. Hva driver de med nå?

Jo, de prater fortsatt!

Klarer de ikke å innse at nå har tiden kommet for å holde kjeft? I stedet samles de for å prate meeeer. Til aviser – i radio – og aller helst foran TV-kamera i beste sendetid. Direktørene i Block Watne, Notar og DnB NOR. De samles på NRK, prater og roper. De ønsker mer statlig inngripen. Regjeringen må ta tak! Nå! Helst i går.

De klager på folka som styrer, på tullingene i SV - på at de ikke forstår alvoret, at de ikke handler, griper inn for å redde stumpene av finansinstitusjonene. Vi må jo være "proaktive" for å komme oss unna med hodet over vannet. For noen er det allerede for sendt. Det blir en trist jul for supermeglerne i Notar.

Men de har jo rett, luringene. Det er ikke det. Andre av oss har ønsket statlige styring av meglervesen og boligmarkedet, og regulering av børslottoen i mange år. Vi er blitt kalt kommunister og har måttet bo under en stein.

Nå kryper vi fram og sier: hva var det vi sa.

Vi ønsker de andre tider velkommen. Kanskje dårligere tider rent økonomisk, men andre tider kan være godt nytt.

For noen av oss...

Ingen kommentarer: