torsdag 11. juni 2009

Klar for nok et Jukola

Ludde liker å trimme litt på fritiden. I det siste har det faktisk blitt opp til flere joggeturer i uka.

Grunnen til dette er selvfølgelig at et av årets høydepunkt nærmer seg: nemlig Jukola, som i år arrangeres i Mikkeli et stykke nordøst for Lathi.

Vet du ikke hva Jukola er, så skjerp deg. Jeg kan fortelle at dette er verdens overhode største stafett, med 1441 sjumannslag som skal løpe tilsammen 87 km orientering hele natten igjennom.

Jukolan Viesti er basert på Finlands nasjonalroman "Sju brødre", faktisk den første boken som ble skrevet og utgitt på finsk. Boken er skrevet av Aleksis Kivi (1834-1872), som er en sentral person i finsk litteraturhistorie. I boken lever de sju brødrene (antall etapper i Jukola) på et småbruk i skogen og kjemper for tilværelsen.

En reprise på oppsummeringen fra fjorårets Jukola finner du her.

Undertegnede skal i år løpe 5 etappe, ca 9km, med estimert veksling for teten kl. 03.07. Satser på at det blir dagslys nok til å slippe å løpe med lykt. Deretter blir det Olut for alle mine surt oppsparte Euro...

I år som i fjor skal Ludde følge sitt favorittlag Helsingen Taxiteam med argusøyne. I fjor spurtet taxi-gutta inn til en flott 721 plass, kun 5:50:58 etter vinnerlaget Delta. Dette var en solid forbedring fra 2007, så jeg har store forventinger til laget i år.

Av mer eller mindre "udda" lag i år kan nevnes:
Lag nr. 206 Brownteam 1 (Bulgaria)
Lag nr. 279 Ex-Legends 1
Lag nr. 424 Catalonia Team 1
Lag nr. 594 Pantano orientacao clube 1 (Brasil)
Lag nr. 722 Nordmarka Skogsmaraton 1
Lag nr. 1278 Maanpuolustuskorkeakoulu 4
Lag nr. 1374 Erikoisrajajääkärikomppania kaksi 1

Men altså: go Helsingen Taxi Team. Vitto perkele!!!

Ingen kommentarer: