søndag 11. september 2011

STEM STANG UT

Fabian Stang virker som en jovial og hyggelig kar. Sikkert ganske stødig politisk, og med et godt hjerte for Oslo. Men godslige smil og konservatisme skaper alene ingen forbedringer.

Det er på tide å få kastet Mr. Stang ut av ordførerstolen i hovedstaden.

Ville du kjøpt bruktbil av denne mannen?I Oslo koker mye av kommunvalget ned til en polarisert debatt om privatisering; hvorvidt man er for eller mot å sette kommunale tjenester ut til private hender. Egentlig slik det bare er dømt til å bli når Høyre og FrP styrer sakene. Med utgangspunkt i konservativ ideologi og økonomisk determinisme.

Der byen skal tilpasses mer til bilen enn til menneskets behov, som fotgjenger eller syklist.

Men kommunepolitikken i Oslo er ikke grei å forstå seg på. Oslo er både by, kommune og fylke. Det er byråd, og det er bystyre. Og en stemme til Venstre eller KrF er en stemme på Stang, sies det.

Øhhhmm? 

Jo - har jeg lest - fordi byrådet utgår fra flertallet i bystyret. Siden Venstre og KrF støtter H og FrP i bystyret, så kan byrådet bestå av FrP og Høyre. Akkurat.

Så for å styrte denne mørkeblå alliansen, må man stemme "none of the above". Altså et av partiene på venstresiden. Men hva om man ikke er spesielt sosialistisk anlagt, og hverken har sterke følelser for Arbeiderpartiet, SV eller Rødt: hva da?

De Grønne, sier du? Feministiske vegetarianere med usunne tilbøyeligheter til alternativ medisin og "new age"?

Tja, hvorfor ikke. Protestvalg kan jeg kanskje få meg til å like. Det er mye god tvil i trass.

For det vi virkelig trenger i Oslo nå er absolutt ikke ENDA MER "la-det-skure-og-gå" politikk og blind markedsfundamentalisme. Det er på tide å skape en grønnere hovedstad:
  • Oslo trenger MINDRE biltrafikk, av både sikkerhetsmessige og miljømessige grunner. Sperr av Oslo Sentrum for all biltrafikk (med unntak av vare- og kollektivtransport)
  • Oslo er et u-land for syklister. Vi trenger flere sykkelveier og felter regulert for sykkeltrafikk.
  • Oslo trenger flere svømmehaller og ishaller
  • Oslo må spre kunst- og kulturinstitusjoner ut over byen, og ikke legge alt til Bjørvika. Vi må ha en levende bydeler, ikke legge andre deler av byen kulturelt døde
  • Oslo må tenke helhetlig byplanlegging og miljø, framfor å tilrettelegge kun for isolerte private næringsinteresser. (ref. p "Barcode", muren mot fjorden).
  •  Bjørvika må ikke ende opp som Aker Brygge 2.  Et forretningsområde med et tvilsomt prisnivå, gjenomsyret av børsmeglere, BI-studenter og Bergensere på Oslotur.  
Tvileren stemmer derfor denne gangen mest MOT Fabian og bilvennligheten. Men også littegranne FOR en mer menneskevennlig og sunnere by....

Ingen kommentarer: