tirsdag 13. november 2012

Kongens fortjenestemedalje til jødekritisk islamsk konvertitt?

Vet du hva som er forskjellen på Pakistan og Norge?

Mens de i Pakistan kaster stein på religiøse konvertitter, kaste Norge kongens fortjenestemedalje i sølv etter dem.

Det er kanskje litt i overkant å ta livet av folk som bytter religion. Men er det ikke litt merkelig å gi dem høytstående utmerkelser for langvarig samfunnstjenestelig innsats?

Jeg snakker selvfølgelig om kjendiskonvertitten Trond "Ali" Linstad. Tidligere ihuga AKP (m-l)'er, nå Muslim og blogger på Koranen.no.

Lindstad har tidligere begått en rekke famøse innlegg på Koranen.no, der han har advart mot jøders innflytelse i samfunnet, og støttet den flotte diktatoren ayatolla Khomeini.

Man kan jo ellers spekulere hva som foregår oppe i hodet til en nordmann som går fra AKP til Islam. Muligens har han et par "issues" å slite med...

I følge sitt eget nettsted får Lindstad medaljen for å ha grunnlagt Urtehagen-systemet, som omfatter barnehage, barne- og videregående skole. Dette er Islamske "skoler", som selvfølgelig underviser i Islam og blant annet gir opplæring i arabisk.

 "Way to go" Lindstad, høres ut som akkurat det vi trenger mer av her i Norge...

Det diskuteres i media i dag hvorvidt Linstads anti-jødiske holdninger bør være diskvalifiserende for å motta medaljen. Det er jo et poeng.

Tvileren stiller seg derimot sterkt undrende til om det å starte skoler med religiøs formålsparagraf kan karakteriseres som samfunnstjenlig innsats, og hvordan dette kan kvalifisere til kongens fortjenestemedalje i sølv (?).

Har vi behov for flere religiøse skoler i dette landet? Trenger vi flere religiøse gærninger? Er det dette som er integrering i praksis?

Jeg bare spør.

Ingen kommentarer: