søndag 11. november 2012

Tviler i 10 000

Ludde Tviler passerer i disse dager 10 000 treff. Det vil si siden telleren ble innført i juni 2010. På drøye to år altså.

Ikke akkurat oppsiktsvekkende tall. Relativt middelmådig faktisk, akkurat slik det skal være her hos Tvileren, middelmådighetens fremste apostel.

"Bloggen" ble opprinnelig opprettet i mai 2008, og siden den gang er det postet 371 innlegg av mer eller mindre tvilsom karakter.

Det gjenstår å se om Ludde vil fortsette å tvile fram til passering av 10 000 nye treff. Det er vel heller tvilsomt.

Litt på siden: jeg har alltid hatt en teori om at kreativiteten reduseres når man har småbarn. Nå har jeg endelig empiri som støtter denne hypotesen. Jeg går hjemme i pappaperm om dagen, og aldri har vel mine intellektuelle og språklige evner vært dårligere enn nå. Språket forvitrer sakte, ideene mangler; det virker faktisk som IQen har gått tilbake et ukjent antall poeng.

Du mener kanskje at egen erfaring ikke er nok å basere en slik konklusjon på. Til dette vil jeg svare at mange store psykologer har brukt introspeksjon - dvs egen erfaring - som eneste datakilde til anerkjente teorier. Tenk Freud, Jung, Wundt. Og Tvileren selvfølgelig.

Bør vel tillegge at de av mine venner som har småbarn ikke akkurat bobler over av ideer og kreativitet...

Jeg kan vel trøste meg selv (og eventuelle lesere) med at jeg faktisk har mange ideer til tvilerier som jeg ikke har fått gjennomført. Kanskje av mangel på tid. Lyst. Eller evner.

Men det kommer...

2 kommentarer:

Gabor sa...

Hvis du vil lese om en som beskriver samme problemsituasjon, bør du gi avkall på en av dine kjepphester om å ikke lese "Min kamp" av Knausgård. Men det stiller jeg meg tvilende til ;-)

Ludde sa...

Hmmm, spanande. Men nå som du har informert med slipper jeg å lese ham ;)

Ellers leser jeg mye Rocky, mye lettere og raskere. Og i følge Kausgård selv; mye det samme.