torsdag 1. november 2012

Trenerbråk i Særp før årets kamp!

Søndag kan Sarpsborg 08 rykke direkte opp i Tippeligaen. Igjen. Hvis bunnlaget Notodden sendes blå og hvite tilbake til bygda, så vil opprykket være bortimot bankers før årets siste kamp på Gjemselund.

Sjekk ut promoen til klubben før kæmpen: http://www.sarpsborg08.no/latest-news/article/d86uirvwwfix15zpwnkrfkqde/title/promo-sarpsborg-08---notodden

Men det er ikke selve fotballkampen som er kilden til den opphetede fotballdebatten som bedrives i fossebyen for tiden. Det er i stedet bråk rundt hvem som skal trene klubben neste år. Og byen er delt nærmest på midten....

Tidligere i år fikk sukesstrener Roar Johansen beskjed om at han ikke får fornyet kontrakt neste sesong. Dette uavhengig av utfallet av årets sesong. Og uten at en erstatter ble lansert (?)

Til alt overmål spekuleres det nede ved kloakkutløpet i om Roar vil bli trener for surveklubben FFK. Altså sannsynligvis en ny runde i Adeccodassen...

Dette har jeg tidligere karakterisert som klønete og som et lite taktisk trekk av klubben. Å gå ut og nærmest avsette en trener så tidlig på sesongen skaper bare usikkerhet og rykter. Ref. hva som skjedde med Start og Tørum i forårets sesong. Hvorfor ikke bare vente til sesongen var over med å gå ut med dette?

Og ganske så riktig. Bråket er i gang. Byens befolkning er nærmest delt i to: de som vil ha Roar med videre, og de som syens det er riktig å gå for nye krefter.

På lokalavisas nettsted  og i supporterklubbens nettforum har dette temaet vært heftig debattert, uten at riksavisen har brydd seg nevneverdig. Nå er det startet en gruppe på "Facebook" til støtte for Roar,  hvor det er gjort det kunststykket det er å legge til folk som ikke har meldt seg inn selv (bl.a spillere og ledelsen i klubben) Altå blir det hele relativt parodisk.

Alt ligger til rette for litt godt gammaldags bråk. Det rett før det braker løs til årets kamp på stadion.

Et mulige utfall av denne saken er i alle fall at Særp spiller i Tippeligaen i 2013 med ny trener, og der Roar trener FFK der nede i Adeccoen. Okke som, spennende blir det.

Om ikke annet så fører dette til litt engasjement og blæst rundt klubben. Det kan trenges...

Ingen kommentarer: