onsdag 19. august 2009

Økologiske miljøsvin?

Jeg skulle bare kjøpe egg.

På Meny. Der du har "frihet til å velge". Erna handler nok på meny.

Det var egg opp vegger og ned vegger. Det var økologiske egg - det var uøkologiske egg - i store og små kartonger, grønne og blå og hvite kartonger, fra Østfold, Hedemark, og hele Kongeriket attpå. Til og med gårdsnavnene var skrevet på kartongene.

Men spesielt la jeg merke til kartongene med de dyreste eggene. Fra frittgående, superøkologiske høner.

Fordi kartongen var laget av plast!

Av fare for at jeg har misforstått ett eller annet: har ikke økologisk matproduksjon noe som helst med miljøvern å gjøre?

Dreier det seg bare om sunn og trendy mat, som ikke har vært utsatt for "kunstig" tilsetning?

I følge Wikipedia skal den største kvaliteten til økologisk landbruk være den miljøvennlige produksjonsformen og at det ikke er brukt kjemiske og syntetiske plantevernmiddler.

Plastkartonger, hvor miljøvennlig er det? Eller er plastkartongen laget av miljøvennlig, hurtig nedbrytbar plast?

Jeg valgte i alle fall vanlige egg. Så: way to go, økobønder...


Koenigsegg: typisk eksempel på lite økologisk egg

2 kommentarer:

Siddis Ludde sa...

Lenge leve dobbeltmoralen.
Enkelt og greit, skriv brev til produsenten og spør om de ikke har andre komiske produkter på markedet. Si at du vurderer å gå til avisen (VG eller Dagbladet) med det - det funker som regel veldig bra!

Og forresten er kallenavnet mitt Ludde.

Ludde sa...

Hei Ludde: vurderer å sende en e-post til produsenten ja.

Økologisk landbruk skal visstnok også ha en rekke andre negative effekter på miljøet, skal sjekke opp litt.