lørdag 4. september 2010

Topartisystem i Noreg? Fordi vi fortjener det...

Hva har egentlig bønder, industrikapitalister og sosialister til felles?

Sikkert en hel del. Men så veldig mye nytt har det strengt tatt ikke kommet ut av det rødgrønne 'samarbeidet'. I stedet for miljøsatsing, fordelingspolitikk og bedre jernbane, har vi i stedet beveget oss dypere inn i et markedsstyrt, smålig byråkrati, ispedd distriktpolitisk proteksjonisme. Med andre ord: landet ligner mer og mer en gjeng egoister som liker å kle seg i miljøpryd- og fredssmykker når vi er på reise i utlandet. Hjemme gir vi mer faen.

Rødgrønt? Jeg ville kalt det grågrøtt...

Men nå rører det på seg også på den andre siden av den politiske aksen. Det snakkes høylytt om regjeringssamarbeid. Vulgærkapitalister, populister, og kristne vurderer å inngå politisk partnerskap. Slik som hos broder Svensson i øst. For å danne et blåbrunt regjeringsalternativ.

Det betyr vel bort med skatter. Ut med utlendinger. Reduksjon av sosiale goder og støtte til de litt "uheldige", og fram for mer kynisk konkurranse i samfunnet. Nordmenn bør jo tenke mer på seg selv. Det er det som er problemet i samfunnet, ifølge de blåbrune. Fordi vi fortjener det...

En gammel myte er at det som skjer i USA, før eller senere vil komme til  Norge. Bare i mindre skala. Vi venter fortsatt på boligkaos, terrorparanoia og oljekatastrofer. Mens vi venter er i alle fall den  politiske tendensen klar: vi er i ferd med å skape en type to-partisystem.

Det blir rødgrønt mot blåbrunt. Venstre mot høyre. Demokrater mot republikanere. Og demokratiet smulderer opp mellom fingrene våre.

Gjesp.

Vinner de blåbrune valget vil vi om mulig få enda mer av det vi ikke trenger, og mindre av det vi har behov for. Mindre satsing på miljø og ny energitekologi. Mer satsning på vei og biltrafikk, ikke på jernbane og forskning. Og forbrukskulturen vil fortsette å eskalere.

La det skure å gå sier jeg dere. Det er de andre - kanskje Tyskland  - som må redde Europa. For vi trives for godt i egoland til å gi fra oss noen goder  - til griske grekere, dumme portugisere og andre fjerne folkeslag.

Fordi vi fortjener det...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tror personlig dette er en god kombinasjon av høna og egget og catch 22 jeg.

Ja vi har det bra og trenger ikke nødv. mer kjøpekraft, men vi trenger ikke spesielt mye mer av det vi har nå heller. En regjering som tror gode politiske resultater er ensbetydende med å bevilge mye penger, og som tror forbud og reguleringer kan løse det meste. Herlig arrogante er de også i sin blinde tro på at de sitter på svaret, mens den borgerlige fløyen tydeligvis er helt på villspor. Storm i vannglass eller ei; med valgkampretorikken til Kristin friskt i minne, og spurven Solhjells siste utspill i media er det litt artig å følge denne "bestikkelses"-sagaen. Hovmod står for fall...That being said; Peymannsen sier ikke noe om at Siv og Erna er lyset og veien

possesion moves on sa...

Eg trur dei raudgrønne treng ein pause. Dei er så slitne. Men eg vil ikkje ha de blåbrune, ikkje ein gong som pauseunderhaldning.

Nedsig?

Ludde sa...

En pause er en god ide... så kan vi tenke litt på det.

Lurer ellers på hvorfor Erna, Siv og de andre i opposisjonen ikke har hengt seg på i gavekampen?

Kanskje de har noen fine gullarmbånd i skuffen de også?