lørdag 9. oktober 2010

Sutrefolket: Myter om 'skattetrykk' og avgifter i 'verdens rikeste land'

Er du en av den voksende bermen av egoister som synes du betaler for mye skatt? Som snakker om "skattetrykk" istedet for "bidrag til fellesskapet" -  og som tror at Norge er klart verst i klassen når det gjelder "skattetrykk"?

Mener du at DU SELV bør ha mer igjen av inntekten din, "fordi du fortjener det"? Fordi du selv jobber så hardt og har så høy moral, mens alle andre gasser seg i trygd og velferdsgoder og hva vet jeg? For ikke å snakket om alle de muslimske innvandrerne!

Da synes jeg vel du skal vurdere å flytte til et bedre land. Et land med bedre motorveier, bedre skoler og mindre avgifter. Så vi andre kan slippe sutringen din.

Alternativt kan du klikke deg inn her -  http://www.na24.no/article2998266.ece  - hvor det presenterers en liste over de ti nasjonene i Europa med høyest inntektsbeskatning, når trygdeavgift er inkludert. Men kjenner jeg deg rett tar du denne listen med "en klype salt". Du er da ikke født i går....

Skattetopplisten:
1. Sverige 56,6 %
2. Danmark 55,4 %
3. Nederland 52 %
4. England 50 %
5. Østerrike 50 %
6. Belgia 50 %
7. Japan 50 %
8. Finland 49,6 %
9. Norge 47,8 %
10. Irland 47 %

Auda, Norge topper visst ikke "skattetrykklisten" likevel. Men hallo - du finner sikkert en feil i utregningen. Du som har så peiling. Vi er jo så plaget med disse skattene og avgiftene og greier i dette landet. Veien er så dårlige. De gamle sulter. For ikke snakke om skolen. Det er knapt så vi har råd til ny villa og SUV. Snart må jeg vurdere å selge kåken i Spania.

Vi skriver tross alt år 2010. Vi har sendt folk til månen. Vi bor i verdens rikeste land. Og fortsatt skal vi betale skatt. Nei fy Fabian Stang.

Ingen kommentarer: