fredag 29. oktober 2010

Facebook-aktivisme: litt om sosiale medier og usosiale mennesker.

Jammen har ikke det digitale framskrittet tatt oss langt inn i fremtiden. Teknologien er både smart og sosial. Og intelligent, ikke minst.

Smarte telefoner, produkter, og apps. Intelligente biler og maskiner. For ikke å snakke om sosiale medier. Så praktisk. Du slipper selv å være både smart og sosial. Eller aktiv.

Ved hjelp av sosiale medier som fjøsboka kan du klare å leve et liv uten å måtte treffe andre mennesker. De kommer jo til deg, gjennom skjermen. Tilgangen på nye venner er nærmest ubegrenset. Nysgjerrighetens basale behov får du også enkelt tilfredsstilt.

Eller du kan blogge og fortelle hele verden hva du synes, har på deg eller hvordan du har innredet soverrommet. Nyttig. Praktiske ting løser selv tanta mi lett på nettet. Bank, skatt og jobb. Alt kan bestilles over nettet, kjørt til døren. I verste fall må du ta SUV'en helt ned på butikken for å hente pakke di.

Men vet du hva det aller beste er? Du kan være politisk aktiv fra din egen stue. Bare opprett en facebook-gruppe. Så kan du slappe av med god samvittighet. Du er jo politisk engasjert. Du har sosial samvittighet.

For eksempel slipper nå Hardanger-monster-master-aktivistene å fly rundt ute i regn og sludd. Ikke er det nødvendig å lenke seg fast ute i felten heller. Så greit. Fjøsboka fikser biffen. Meld deg inn og du er med. Leve aktivismen....

Fjøsbok-aksjonen har over faktisk 100.000 medlemmer på Facebook. Og ca. null i felten.

Ludde har tvilt om monstermasterfantastene her tidligere.

Men: nå som morra di, tanta di og faren til broren din er venn med deg på fjøsboka  - så flytter du vel snart over til et annet fora. Så slipper vi denne fjøsbok-aktivismen. Eller passifismen om du vil.

En mulig jobb for Mrs. Jaquesson?

Ingen kommentarer: