tirsdag 10. juni 2008

Ludde løper Jukola

Ludde vil i helga delta i verdens ”överhuvudtaget” største stafett – legendariske Jukolan Viesti, som går av stabelen 14-15 juni i Tampere Finland.

I år er det ny deltakerrekord - igjen – med 1430 sjumansslag, og 951 damelag (Venela). Det er påmeldt lag fra over 20 forskjellige land. Til sammen nesten 14 000 løpere.

Vi snakker ikke her om å løpe 500 meter gateløp, som i Holmekollstafetten, eller et par kilometer løping på merket sti.

Det er snakk om 7 etapper med krevende orientering , etappelengder på opp mot 14 km, og løpstider på 80 minutter for de aller beste løperene. Tenkt da på hvor lang tid de småfeite bedriftsløperene vil bruke. Løypene går i tildels meget krevende terreng, teknisk som fysisk. Og om ikke dette er ille nok, så går stafetten om natten, liksom for å sette prikken over i’en.

På første etappe vil det stå 1500 nervøse mann med hodelykter trippende på startstreken, klare for å springe ut i svarte finske skævven. Lengst tid av alle på første etappe i fjor hadde Lasse Rehn på Naulaklubi FIN med 5:34:45, neste 4 timer og 30 minutter etter førstemann!

Favoritt i år hos Betsafe er Kalevan Rasti I år stiller forresten Helsingin Sunnistajat med 17 lag!!!

Og som vanlig stiller Helsingin Taxi Team eget lag. I fjor havnet de på en overraskende sterk 1037 plass, bare 8 timer og 20 min etter vinnerlaget.

Her er noen utvalgte lag: Fra Russland kommer for Saint-Petersburg 1, fra Austraila kommer Aussie Kangaroos 1, fra Ungarn stiller Hungarian O-Fanatics 1, Litauen skilter med OK Saldus 1, fra Spania stiller Adolince 1, og sist og kanskje minst, 2 lag fra en engelske klubben som kaller seg Jesus Orienteering Club 1.

Ludde løper 6 etappe på Nydalens 1 lag, 9,7 – 9.9km dag, estimert til 55 min for de beste.

Liveoverføring fra Jukola kan du følge hele natten her.

Ingen kommentarer: